NY-Seminaari

17.11 Koulumme auditoriossa seurasimme NY-Seminaaria luokkamme kanssa.


Seminaarissa oli kokeneita yrittäjiä kertomassa omasta polusta menysteneeksi yrittäjäksi.

Seminaarin vieraita olivat: Jarno Laasala (Duudsonit/Rabbit Films), Petri Kuusisto (OP), Riina Kruut (OP), Paola Suhonen (Ivana Helsinki) ja Noora Fagerstrom (Jungle juice bar).


Parhaiten mieleeni jäi Jarno Laasalan kertomus Duudsonien matkasta Härmästä Hollywoodiin.Duudsonien ensiesiintyminen televisiossa tapahtui MoonTV:llä vuonna 2001. Duudsonit saavuttikin nopeasti todella kovan suosion ja heitä on myöhemmin nähty myös Nelosen, Subin sekä MTV:n kanavilla.Suuresta suosiosta nauttineet duudsonit lähtivätki tekemään sarjaa Amerikkaan johon heillä oli käytössään 6 miljoonan dollarin budjetti. Sarjaa kuvatessa onnettomuuksiltakaan ei vältytty, mutta sarja saatiin kuitenkin kuvattua ja menestyskin oli hyvä.

Myöhemmin Duudsonit palasivat takaisin kotimaisen tuotannon pariin ja alkoivat suunnitella Duudsonit tuli taloon sarjaa, jossa nähtiin myös tunteellisempia puolia duudsoneista.

Jarnon puheenvuorosta mieleen siis jäikin, että mitä vain voi saavuttaa kun motivaatio ja tahto on kova.


Toinen puhuja oli Jungle juice barin Noora Fagerström. Noora oli vähävaraisemmasta perheestä, mutta ei ole antanut sen hidastaa, hän oli ulkomailla törmännyt smoothie baariin ja saanut heti idean, että tämä on se jonka hän haluaa tuoda myös suomeen. Noora oli selvitellyt voisiko hän tuoda kyseisen ketjun suomeen, mutta tämä osottautui vaikeaksi ja kalliiksi joten hän päätti perustaa oman smoothie baarin "Jungle juice bar". Nooran yrittäjyyspolku ei ole ollut vain ruusuilla tanssimista sillä he olivat jopa kassakriisissä yrityksen alkuaikoina. Oikealla asenteella ja päättäväisyydellä he selvisivät kuitenkin tästäkin ja saivat homman rullaamaan.

Nooran tarina inspiroi varmasti monia yrittäjiä ja toimii loisto esimerkkinä siitä, että vaatimattomistakin oloista voi kasvaa loisto yritys.


Kolmannet puhujat olivat Osuuspankin Petri Kuusisto ja Riina Kruut. Petrin ja Riinan puheenvuorossa esille tuli mm. sosiaalisessa mediassa toimiminen. He puhuivat myös siitä vaikka et lähtisi yrittäjäksi omaksu yrittäjän asenne sekä itsensä kehittäminen ammatillisesti avaa paljon mahdollisuuksia.

Petrin ja Riinan molempien haaveena oli tulevaisuudessa perheyritys, jotta he voisivat yhdistää perheestä löytyvää osaamista ja saada sitä kautta yritys.


Viimeinen puhuja oli Paola Suhonen. Paola on syntynyt yrittäjäperheeseen ja nähnyt lapsesta saakka yrittäjän elämää ja saanut paljon oppia vanhemmiltaan. Paola on lapsesta asti ollut kiinnostunut taiteesta, niimpä hän perusti yhdessä siskonsa kanssa Iivana Helsinki vaatemerkin, josta hän onkin tunnettu. Paola myös painotti sitä, että pelkät unelmat ei riitä vaan unelmat pitää saada "to do" listalle ja pitää uskaltaa kokeilla uusia asioita, koska se mahdollistaa uusia projekteja.


Seminaari oli todella opettavainen ja siitä oli varmasti hyötyä tulevaisuutta ajatellen.


-Jaakko











Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hallituksen kokous

NY semifinaalit!